1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hewlett-Packard (HP) gaat haar printerafdeling en pc-divisie samenvoegen tot één nieuwe afdeling. Op deze manier wil het technologiebedrijf haar prestaties verbeteren en de winstgevendheid vergroten. De 31-jarige Todd Bradley gaat de afdeling leiden.

HP fuseert de Imaging and Printing Group (IPG) en Personal Systems Group (PSG) tot één nieuwe afdeling: de Printing and Personal Systems Group (PPSG). Volgens Meg Whitman, HP’s CEO, is de fusie noodzakelijk om het bedrijf in de toekomst winstgevender te maken, de klantervaring te verbeteren en innovatie te stimuleren.

"Deze combinatie brengt twee ondernemingen samen waar HP haar wereldwijde leiderschap op heeft gevestigd. Door klantgerichte innovatie en operationele efficiëntie te leveren, creëren we een winnend scenario voor klanten, partners en aandeelhouders", aldus Whitman in een persverklaring.

De 31-jarige Todd Bradley was tot voor kort de vice-president van de pc-afdeling. Hij zal leiding geven aan de nieuwe divisie. Vyomesh Joshi, de directeur van de printafdeling, maakt plaats voor de jonge Bradley door van zijn pensioen te genieten. Whitman is zeer lovend over de prestaties van de oud-directeur. "Onder zijn leiderschap heeft de innovatie op de printafdeling een grote sprong voorwaarts gemaakt en oplossingen aangedragen waardoor de printmarkt is getransformeerd", aldus de baas van HP. Onder het leiderschap van Joshi is de winst van de print-divisie verdubbeld naar vier miljard dollar.