1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sommigen houden hun iPad liever helemaal voor zichzelf, maar er zijn ook genoeg gezinnen die samen gebruik maken van één iPad. In het geval van die gezinnen is het echter niet makkelijk om de iPad helemaal naar je eigen hand te zetten. Apple lijkt echter te werken aan ondersteuning voor meerdere gebruikers, wat een uitkomst zou bieden.

Dankzij ondersteuning voor meerdere gebruikersprofielen wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een eigen achtergrond in te stellen, maar ook notificaties, mailinstellingen en systeeminstellingen kunnen dan variëren per gebruiker. Ondersteuning voor meerdere profielen is sinds de komst van de iPad wellicht niet de meest gehoorde toevoeging, maar voor velen toch wel een wens.

Met de komst van meerdere gebruikersprofielen zou eens te meer blijken hoe Apple haar twee besturingssystemen steeds dichter naar elkaar toe laat groeien. Met de aankondiging van Mountain Lion bleek al dat er opnieuw veel functies van iOS naar OS X worden gebracht, maar ook andersom speelt Apple leentjebuur bij zichzelf.

Apple zou al sinds 2010 bezig zijn met ondersteuning voor meerdere gebruikers. In 2010 lanceerde het bedrijf uit Cupertino de eerste iPad. Wanneer we meer horen over deze toevoeging is onbekend, wellicht is dit één van de grote features voor iOS 6, welke Apple vermoedelijk tijdens de WWDC zal presenteren.