2min

Tags in dit artikel

,

Website LiveSide meldt dat het in Word 2013 mogelijk wordt om PDF-bestanden te openen en te bewerken. Dit zal voor het eerst mogelijk zijn zonder de tussenkomst van third-party software.

In eerdere versies van het tekstverwerkingsprogramma was het slechts mogelijk om een Word-document op te slaan in het PDF-formaat. LiveSide claimt vernomen te hebben dat Microsoft het mogelijk maakt om in Word 2013 direct een PDF-bestand te openen en bewerken. Er wordt echter vermeld dat niet iedere conversie helemaal correct verloopt, bestanden die voornamelijk uit tekst bestaan worden logischerwijs het beste verwerkt.

Microsoft zou tevens voornemens zijn een PDF-viewer in Word 2013 te bouwen. Hierbij zou de leesbaarheid van de tekst optimaal moeten zijn, doordat deze automatisch over meerdere kolommen wordt verspreid. Ook moet het mogelijk worden om bookmarks in de tekst te plaatsen, waardoor je zodra het bestand op een later tijdstip opnieuw wordt geopend direct op het gewenste punt verder kan gaan.


Bouweenpc.nl
weet op basis van anonieme bronnen te melden dat we aankomende week een publieke bèta van Word 2013 kunnen verwachten. De ontwikkeling van de Office 2013 Preview is afgelopen week afgrond. We zullen bovendien nieuwe iconen voor alle Office-applicaties mogen verwachten, uiteraard in de nieuwe Metro stijl. LiveSide heeft van zowel OneNote als Excel de nieuwe iconen weten te bemachtigen. Microsoft toonde in mei, wellicht onbedoeld, het icoon van Outlook 2013.