1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft deze week een nieuwe versie van zijn browser Chrome uitgebracht. Vooral eigenaars van een MacBook Pro met Retina-display zullen op deze update zitten te wachten. De nieuwste versie voegt namelijk ondersteuning voor de grote resolutie van dit scherm toe.

De nieuwste versie zal vooral voor gebruikers van een MacBook Pro een verademing zijn. Versie 21 voegt namelijk ondersteuning toe voor het Retina-display dat Apple in deze laptops heeft geplaatst. De nieuwste versie van de browser van Google is inmiddels beschikbaar als stabiele versie en brengt naast de ondersteuning voor Retina-display’s ook enkele andere vernieuwingen.

Zo wordt nu WebRTC ondersteund waarmee je webcams en microfoons kan gebruiken zonder plug-ins als Flash. Ook kent Cloud Print een bredere en verbeterde ondersteuning. Daarnaast zijn er een aantal beveiligingslekken in deze versie van Chrome verholpen.

Wanneer je werkt op OS X 10.5 of later, een Intel-chip onder de motorkap hebt en beschikt over een Retina-display is de download van deze nieuwe versie zeker aan te raden. Op onderstaande afbeelding is het verschil goed te zien van de nieuwe en oude versie.

Overigens biedt deze versie ook betere ondersteuning voor Windows 8. Zo wordt nu standaard de Metro-versie van de Google Chrome-browser gestart op Windows 8. De desktopversie is nog wel gewoon beschikbaar.