1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple werkt naar verluidt opnieuw aan het debuut van AirDrop voor iOS. AirDrop is een toepassing die al in OS X bestaat, waarmee gebruikers direct bestanden delen via WiFi. De software is onderweg voor iOS 7, schrijft 9to5Mac op basis van anonieme bronnen.

Apple zou AirDrop voor iOS vorig jaar al hebben willen lanceren, maar daar was uiteindelijk geen sprake van. 9to5Mac claimt nu dat het ging om uitstel, Apple gaat de functie in de verwachte updatecyclus in juni aan de man brengen.

De bronnen stellen dat AirDrop in het standaard deelmenu geïntegreerd wordt. De software zou werken tussen twee iOS-apparaten en mogelijk ook tussen een iOS-apparaat en een Mac. Met de functie wordt bestanden delen tussen twee iPhones of iPads van verschillende eigenaren eenvoudiger.

De mogelijke ondersteuning van AirDrop zal de scheiding tussen iOS en Android vergroten. Airdrop gaat naar verwachting alleen voor Apple’s eigen apparaten werken, terwijl Android eveneens al een eigen peer-to-peer deelfunctie heeft. Android kampt echter wel met fragmentatie door de vele partijen zoals Samsung, die hun eigen variant van de software implementeren.

Of de functie ook daadwerkelijk de kop op gaat steken zal blijken tijdens de onthulling van Apple’s nieuwe producten, wat naar verwachting op 10 juni gebeurt tijdens de keynote van de WWDC.