We zullen nog tot volgend jaar moeten wachten totdat Google Glass gelanceerd wordt, maar Google blijkt al volop bezig te zijn met een opvolger van de bril.

Dit blijkt uit de woorden van Mary Lou Jepsen, wie een presentatie gaf tijdens MIT’s EmTech-conferentie. Dit is een evenement dat zich richt op technologie, bedrijven en cultuur. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst worden nieuwe technologieën getoond, die de potentie hebben om grote veranderingen in ons dagelijkse leven teweeg te brengen.

Mary Lou Jepsen is het hoofd van de display-afdeling van Google X, het laboratorium van Google waar de meeste experimentele projecten van de zoekgigant hun oorsprong vinden. Ze werd uitgenodigd om te presenteren tijdens het evenement, om zo mensen te laten zien wat zij denkt dat de technologie van de toekomst voor de mensen gaat betekenen.

In MIT’s Technology Review-blog werd duidelijke dat Jepsen recentelijk maar 3 uur per nacht slaapt, vanwege de werkdruk rondom Google Glass.

Jepsen kon verder geen details vrijgeven over de opvolger van Google Glass, maar het werd wel duidelijk dat Google er al mee bezig is. Wel wist ze te vertellen dat we waarschijnlijk volgend jaar een eerste blik kunnen werpen de opvolger van Google Glass.