2min Devices

iFixit: “Google Nexus 5 is goed te repareren”

iFixit heeft de Google Nexus 5 uit elkaar gehaald en aan de hand van de vereiste procedure besloten dat de nieuwe smartphone betrekkelijk eenvoudig te repareren is. De telefoon kreeg een score van 8 op 10 punten.

Onlangs heeft iFixit bijvoorbeeld al de iPad Air uit elkaar gehaald. Dit bleek een erg lastige opgave. De iPad Air kreeg dan ook een repareerbaarheidscore van 2 van de 10. Dat het nog erger kan werd bewezen met de Surface Pro 2 (review) van Microsoft, die nog een punt minder kreeg.

De Nexus 5 daarentegen, blijkt een stuk eenvoudiger te repareren. Door de standaardschroeven die worden gebruikt gaat het toestel erg gemakkelijk open. Slechts de onderzijde is vastgezet met lijm. Dit maakte het echter niet veel moeilijker om het toestel te openen.

De batterij van het apparaat was ook vastgelijmd, maar ook deze kon zonder al te veel moeite losgehaald worden. Hierdoor is het voor doe-het-zelvers makkelijk om de batterij te vervangen wanneer zij dit nodig achten.

Volgens de website was de enige lastige opgave het loshalen van het LCD-paneel van de glasplaat. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als het toestel is gevallen en er een barst in de glasplaat zit.

Uiteindelijk kreeg de Nexus 5 een repareerbaarheidscore van 8 van de 10. Hiermee is het toestel een stuk makkelijker te repareren dan het gemiddelde toestel van vandaag de dag. De volledige video kan hieronder worden bekeken.

Bron:BGR