Google maakt het mogelijk om apps in Chrome OS te gebruiken, zonder deze eerste te installeren. De functie wordt op dit moment nog getest, maar zal mogelijk in de toekomst standaard worden in Chrome OS.

Er zijn mensen die een app slechts een keer willen gebruiken en daarna weer willen weggooien. Deze mensen downloaden de app en gebruiken deze vervolgens voor hetgeen waar ze het voor nodig hebben. Vervolgens moet de app weer verwijderd worden. Vergeet de gebruiker dit, dan blijft de app lange tijd staan, zonder iets toe te voegen. Als de app ook niet gedeactiveerd wordt blijft deze in de achtergrond ook meedraaien en dus de systeemprestaties negatief beïnvloeden.

Google zag dit als een probleem en heeft hier een oplossing voor bedacht. In Chrome OS (review) wordt het mogelijk om de apps uit de Chrome Web Store te gebruiken, zonder ze daadwerkelijk te installeren. in plaats van de software aan je apps toe te voegen is het mogelijk om ervoor te kiezen om de app alleen te lanceren en vervolgens laat de app geen sporen achter wanneer deze weer wordt afgesloten.

Op dit moment zit de mogelijkheid nog in de testfase, maar mocht de test een succes blijken, dan bestaat de mogelijkheid dat deze optie toegevoegd wordt aan de stabiele versie en wellicht ook op andere platformen waarvoor de Chrome-browser beschikbaar is.