In de Google Play Store is een Boter, kaas en eieren-app gelanceerd, die de mogelijkheid biedt om op je televisie te spelen, via Google’s Chromecast. Het spel is te spelen op Android- en iOS-apparaten.

Met Chromecast is het mogelijk om media naar je televisie te sturen vanaf je telefoon of tablet. Tot op heden waren er een beperkt aantal apps die de functie ondersteunden. Voorbeelden van apps die ondersteuning hebben zijn onder andere YouTube, Google Music, Netflix en HBO Go. Aan dit rijtje mag nu ook Boter, kaas en eieren worden toegevoegd.

Dit is het eerste spel dat beschikbaar is voor Chromecast. Met twee mobiele-apparaten kan er tegen elkaar gespeeld worden op het scherm van je televisie. Om tegen elkaar te kunnen spelen dienen beide spelers over een Android- of iOS-toestel te beschikken met het spel erop.

Hoewel Boter, kaas en eieren natuurlijk een erg simpel spel is, laat het spel wel goed zien wat er in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn met de Chromecast. Doordat iedere speler op zijn eigen telefoon kan spelen en ze toch op één scherm tegen elkaar spelen ontstaan er allerlei nieuwe mogelijkheden voor spelontwikkelaars. Spelers kunnen bijvoorbeeld niet bij elkaar spieken.