Het Canadese BlackBerry heeft een deal gesloten met het Zuid-Koreaanse LG. Hierdoor zullen LG-smartphones voortaan standaard met de BlackBerry Messenger worden uitgerust.

Eind vorige maand maakte de Canadese fabrikant BlackBerry bekend dat de populaire BlackBerry Messenger-applicatie (BBM) vanaf december standaard op meerdere Android-toestellen geïnstalleerd zou worden.

Gisteren werd officieel aangekondigd dat de LG G Pro Lite het eerste toestel zal zijn waarop de berichtendienst van BlackBerry standaard te vinden zal zijn. Deze G Pro Lite beschikt onder andere over een dual-core processor met een rekenkracht van 1 GHz, een werkgeheugen van 1GB en een 5,5 inch-beeldscherm. De smartphone is vooralsnog niet in Europa en Noord-Amerika te verkrijgen.

Mogelijk zullen er later meerdere toestellen van de fabrikant LG volgen. Ook zal BBM kosteloos te downloaden blijven in de Google Play Store. LG-topman Kevin Shin verklaart:"BBM wordt veel gebruikt in Afrika, Indonesië en het Midden-Oosten, waar gebruikers steeds meer deelnemen aan online sociale netwerken. De LG G Pro Lite biedt een geoptimaliseerde ervaring van BBM mede dankzij het grote scherpe beeldscherm en de geïntegreerde stylus."