1 min

Silent Circle heeft bevestigd dat er achter de schermen wordt gewerkt aan een tablet. De fabrikant kwam eerder al met de Blackphone, een Android-smartphone die van een extra beveiligingslaag is voorzien.

Jon Callas, CEO van Silent Circle, heeft in een interview aangegeven dat zijn bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een tablet. Het blijft qua smartphones sowieso ook niet alleen bij de Blackphone: "Dit is niet onze laatste telefoon en we gaan ook een tablet maken."

Op termijn moet Silent Circle een volledig assortiment met smartphones bieden, waarbij de klant de keuze heeft uit verschillende functies en vormen van beveiliging. Momenteel heeft Silent Circle nog geen licentie van Google gekregen, waardoor de toestellen uit de doos geen toegang hebben tot Google Play. In de toekomst moeten er ook toestellen komen waarbij wel toegang tot Google’s applicatiewinkel verzorgd is.

Op dit moment heeft Callas niks te vertellen over een eventuele wearable, maar de CEO geeft wel aan dat Silent Circle de markt in de gaten houdt.