2min

Een nieuwe smartphonefabrikant genaamd Nextbit belooft dat het met een toestel op de markt komt dat steeds beer gaat werken en presteren naarmate de gebruiker het toestel langer gebruikt. Het nieuwe merk is opgezet door voormalige topmensen van HTC en Google.

Een smartphone die naar verloop van tijd alleen maar beter wordt in plaats van slechter, het lijkt onmogelijk maar toch is er een nieuw merk genaamd Nextbit die dat voor elkaar denkt te kunnen krijgen. Het bedrijf is opgericht door voormalige medewerkers van HTC en Google en heeft dus zeker de nodige kennis in huis.

Tom Moss en Mike Chan waren beide werkzaam bij Google tot 2010 en werkte aan de ontwikkeling van Android. Scott Croyle is een voormalig werknemer van HTC en was verantwoordelijk voor het ontwerp van de succesvolle HTC One M7 (review) en HTC One M8 (review).

Het bedrijf belooft binnenkort een smartphone te presenteren die niet staat langzamer wordt maar juist steeds sneller en beter gaat presteren. Het bedrijf zegt dit te realiseren door verbeteringen in de software door te voeren. Hoe dat precies werkt en in elkaar zit is onduidelijk, maar het bedrijf zal ongetwijfeld nog met verklaringen komen in de toekomst. Gezien Scott Croyle is betrokken bij het ontwerpen van de smartphone mogen we ons in elk geval verheugen op een mooi toestel.

Het toestel zal op 1 september worden gepresenteerd, het gaat om een high-end toestel met een prijskaartje tussen de 300 en 400 dollar. Daarmee lijkt het toestel ook een competitieve prijs te krijgen.