1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Er zijn foto’s online verschenen van de nieuwe videokaarten van Nvidia, hieruit blijkt dat het topmodel, de Nvidia Geforce GTX 1080 voorzien zal worden van 8GB aan GDDR5X-geheugen en alle andere modellen waaronder de GTX 1070 gewoon GDDR5-geheugen krijgt net zoals de huidige modellen.

Op de uitgelekte foto’s zijn de PCB’s te zien van de nieuwe videokaarten en daarop is duidelijk een GP104-400-gpu te zien in combinatie met GDDR5X-geheugenchips van Micron. Micron maakte in februari al bekend nog voor de zomer te gaan starten met de productie van deze geheugenchips. Nvidia past ze nu dus toe op het topmodel, de snelheid van deze geheugenchips ligt bij de testmodellen op 13Gb/s.

De foto’s van het PCB zijn mogelijk afkomstig van MSI want de opmaak van de PCB komt overeen met een MSI GTX 980 met 4GB geheugen. Dat betekent ook dat de fabrikanten de nieuwe Pascal GPU’s al in huis hebben en bezig zijn met de productie van een nieuwe serie videokaarten.

Ook is er een foto uitgelekt van een GP104-200-A1 die waarschijnlijk gebruikt gaat worden voor de GTX 1070. Deze kaart krijgt gewoon 8GB GDDR5-geheugen van Samsung.

De nieuwe videokaarten zijn de eerste met GPU’s die worden geproduceerd op 16nm, waardoor het energieverbruik flink zal dalen en de prestaties zullen toenemen. Het is waarschijnlijk weer een flinke stap voorwaarts in de markt voor videokaarten.

Verwacht wordt dat Nvidia de nieuwe videokaarten vlak voor de Computex-beurs zal presenteren, deze beurs vindt begin juni plaats in Taiwan.