Lenovo heeft ook een deal gesloten met Microsoft, waarbij het standaard een aantal Microsoft-apps gaat voorintalleren op zijn Android-toestellen. Microsoft Office, OneDrive en Skype zullen in de toekomst standaard aanwezig zijn op Lenovo-smartphones.

Lenovo is niet de eerste fabrikant die een lading Android-apps van Microsoft installeert op zijn smartphones. Veel andere fabrikanten gingen Lenovo al voor, waaronder LG, Samsung en Sony. Microsoft beschikt over een flinke patentcollectie voor besturingssystemen en smartphones en het verkrijgen van een licentie op deze patenten kan flinke kosten met zich meebrengen, hoewel Microsoft dit nooit heeft bevestigd lijkt het een flinke korting te geven of een gratis licentie als de bedrijven de Microsoft-apps standaard meeleveren.

Lenovo gaat nu ook de Microsoft-app voorinstalleren op zijn smartphones, dat betekent dat de Vibe-serie maar ook de Moto-smartphones van het voormalige Motorola straks voorzien zijn van Microsoft-apps.

Voor Google schuilt er een gigantisch gevaar in deze overeenkomsten, de zoekgigant ligt namelijk onder een vergrootglas bij verschillende concurrentiewaakhonden of het zijn positie met Android niet misbruikt door fabrikanten te verplichten apps mee te leveren. In Rusland is al besloten dat Google de Play Store ook los moet gaan aanbieden zonder de andere Google-apps. Als zo’n besluit ook in Europa wordt genomen, dan zou Microsoft de Bing-zoekmachine kunnen pushen naar Android ter vervanging van de Google zoekmachine.