Google bevestigt tegenover VentureBeat dat het stopt met de ontwikkeling van modulaire smartphone Project Ara. Een woordvoerder van ’s werelds grootste zoekmachine bevestigde het nieuws. De precieze reden werd helaas niet onthuld.

Drie jaar geleden begon Google met de ontwikkeling van Project Ara. Het ambitieuze project werd gelanceerd in een poging een modulaire smartphone te ontwikkelen. Onderzoek wees namelijk uit dat gebruikers lang niet altijd een nieuwe smartphone nemen omdat ze iets compleets nieuws willen: ze zoeken naar bepaalde specifieke eigenschappen, zoals een betere camera.

Met Project Ara wilde Google in dat gat in de markt springen. Het moest een smartphone worden die bestond uit een reeks los te koppelen onderdelen, die dan allemaal vervangen konden worden. Vorige week meldde Reuters echter dat Google zou gaan stoppen met het project.

Volgens Reuters werd het project stopgezet om "Google’s hardwareprojecten te stroomlijnen". Tegelijk bleef de mogelijkheid volgens Reuters bestaan dat Google zou gaan "samenwerken met partnerondernemingen om de technologie van Ara naar de markt te brengen, mogelijk via licenties".