Huawei voegt Tableau toe aan zijn big data platform

Abonneer je gratis op Techzine!

Huawei voegt Tableau toe aan zijn big data platform. De integratie moet ervoor zorgen dat conclusies uit grote hoeveelheden data inzichtelijker worden gemaakt voor eindgebruikers. Het moet ook makkelijker worden voor bedrijven om de data die ze extraheren te begrijpen.

Dit melden de twee bedrijven volgens de site CloudPro. Daar lezen we dat het FusionInsight platform van Huawei gecombineerd zal worden met de datavisualiseringssoftware van Tableau. Die combinatie zal bedrijven dus leren om makkelijker gegevens te begrijpen. FusionInsight combineert Hadoop, massively parallel processing database (MPPDB) en big data clouddiensten om zowel intern als extern data-inzichten te leveren.

Door gebruik te maken van de datavisualiseringssoftware van Tableau, hoopt Huawei informatie beter om te kunnen zetten naar begrijpelijke en meetbare uitkomsten. Bedrijven zouden zo ook eenvoudiger hun zakelijke strategie kunnen bepalen.

Ren Zhipeng, voorzitter van IT Cloud Computing bij Huawei, vertelde het volgende: “Onze samenwerking met Tableau breidt de waarde naar onze klanten uit met zelfs nog betere en andere dataoplossingen, en helpt hen de waarde van data effectief te gebruiken en sneller groeimogelijkheden te verkennen.”

Huawei verwacht dat zijn samenwerking met Tableau firma’s helpt een groot volume van gestructureerde en ongestructureerde data te produceren, op een manier die makkelijk te begrijpen is voor iedereen binnen een organisatie. Die inzichten kunnen volgens de twee bedrijven ook eenvoudig gebruikt worden om actie te ondernemen binnen bredere organisaties.

“Tableau’s samenwerking met Huawei moet zorgen dat meer mensen hun data makkelijker zien en begrijpen,” legt Robert Green, directeur van product management bij Tableau tot slot uit. “Tableau’s uitgebreide scala aan technologische partners kan onze klanten helpen het meeste te halen uit hun investeringen in analytics.”