1 min

Bij een Google-datacenter in de Verenigde Staten heeft een elektrisch incident plaatsgevonden, waarbij drie gewonden vielen.

Het incident vond plaats bij het Google-datacenter in Council Bluffs in de staat Iowa. Het betreffende datacenter is één van de grootste van de veertien Amerikaanse datacenters van Google.

Werkzaamheden aan elektriciteitsnet

Volgens de krant SF Gate uit San Francisco waren er werkzaamheden aan een elektriciteitsstation naast het betreffende datacenter toen er een ‘arc flash’ of elektrische explosie plaatvond. Hierbij raakten drie medewerkers zwaar gewond. Google heeft tegenover de krant bevestigd dat er inderdaad een incident heeft plaatsgevonden.

Uitval diensten

Enkele uren na het incident vertoonden verschillende Google-diensten korte uitval, zo blijkt uit een overzicht van Downdetector.com. Hierbij ging het vooral om het Google.com-domein en Google Search, maar er waren ook klachten over uitval van YouTube en Gmail.

Volgens Google hebben de storing en het incident niets met elkaar te maken. De uitval van de diensten zou komen door een probleem bij een software update.