‘Infrastructuurkosten van VMware Horizon Cloud dalen met 70 procent’

‘Infrastructuurkosten van VMware Horizon Cloud dalen met 70 procent’

VMware maakt een reeks updates bekend voor VMware Horizon Cloud en VMware Workspace ONE UEM. De aankomende versie van DaaS-oplossing Horizon Cloud moet de infrastructuurkosten van klanten met tot 70 procent gaan verminderen.

De organisatie deelde het nieuws tijdens VMware Explore 2022, een jaarlijkse conferentie. Techzine is op locatie in San Francisco.

VMware onthulde aankomende updates voor Horizon Cloud, de grootste DaaS-oplossing in het aanbod. Daarnaast wierp de organisatie een licht op de toekomst van Workspace ONE UEM, een oplossing voor unified endpoint management.

VMware Horizon Cloud

VMware werkt aan een nieuwe release van Horizon Cloud. De huidige oplossing maakt het mogelijk om virtuele desktops in de cloudomgeving van Azure te hosten en beheren. Volgens VMware verlaagt de aankomende release de infrastructuurkosten van klanten met tot 70 procent. De releasedatum en nieuwe functionaliteit zijn op dit moment onbekend.

Daarnaast liet de organisatie weten dat VMware Horizon Managed Desktop binnenkort beschikbaar is. In tegenstelling tot de bestaande oplossing hoeven klanten niet om te kijken naar de uitrol en configuratie van virtuele desktops. De dienst ondersteunt zowel cloud- als on-premises omgevingen.

Workspace ONE UEM

Klanten van Workspace ONE UEM kunnen binnenkort VMware Horizon-desktops en third-party apparaten beheren. Daarnaast lanceert VMware klaargemaakte dashboards (DEEM’s) voor organisaties met frontline medewerkers. De dashboards bieden inzicht in de prestaties, bottlenecks en gebruikersgegevens van frontline devices.

Verder wordt Workspace ONE uitgerust met DEEM Guided Root Cause Analysis-technologie. De technologie gebruikt machine learning-algoritmes om de oorzaak van apparaatproblemen te herkennen. Na een storing ontvangen IT-beheerders een overzicht van de mogelijke oorzaken.

Tot slot breidt VMware de Workspace ONE Freestyle Orchestrator uit. De oplossing maakt het mogelijk om de workflows van Windows- en Mac-endpoints in een centrale omgeving te automatiseren. De nieuwe update biedt support voor mobiele apparaten en third-party apps.

Tip: VMware introduceert vSphere 8 en vSAN 8