min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De ontwikkeling van de laatste grote software-update voor Mac OS X Leopard gaat gestaag voort. Afgelopen maandag stelde Apple de ontwikkelaars opnieuw in de mogelijkheid om een nieuwe testversie te downloaden.

De nieuwe build, met buildnummer 9J44, voegt opnieuw een vijftal bugfixes aan de alsmaar langer wordende lijst toe. Het aantal bugfixes bedraagt op dit moment precies 104. De nieuwe build arriveert ongeveer een week na de vorige build. Het enige bekende probleem is al weken achtereen de compatibiliteit met Safari 4, maar de vermelding hiervan lijkt inmiddels meer op een formaliteit dan een echte showstopper.

In de build van maandag is volgens de ontwikkelaars de belangrijkste verbetering een bugfix in de PDF font render. De vier overige bugfixes lopen uiteen van problemen met de automount daemon, CFNetwork compatibiliteitsverbeteringen, verbetering van het proces iCalExternalSync en compatibiliteitsverbetering voor Perl en Security Update 2009-001.

Gezien de snelheid waarmee Apple elke week nieuwe testversies uitbrengt, lijkt een release ergens deze maand het meest waarschijnlijk. Mogelijk ook samen met een nieuwe Safari 4-bèta om het bestaande compatibiliteitsprobleem op te lossen. Het lijkt erop dat het compatibiliteitsprobleem veroorzaakt wordt door een controle in het Safari 4-installatiebestand.

In de tussentijd heeft AppleInsider ook informatie ontvangen over een nieuwe beveiligingsupdate, Security Update 2009-002, die vooralsnog alleen voor Mac OS X Tiger getest wordt. Van een Leopard-versie is op dit moment nog geen sprake.