2min

Tags in dit artikel

, ,

GTT biedt meer mogelijkheden voor zakelijke cloudsecurity. Binnen zijn Secure Networking Services-portfolio is nu ook de Secure Connect-oplossing op basis ban SASE beschikbaar.

Met Secure Connect biedt GTT een dienst die de verbindingen van bedrijfsnetwerken met het internet extra beveiligt en ook toegang verleent voor iedere medewerker, ongeacht de locatie en het apparaat. De dienst combineert het SASE securitymodel met de beheerde SD-WAN-dienst GTT Managed SD-WAN. Dit biedt een enkel platform voor het leveren van netwerksecurity met verschillende functionaliteit, zoals een Cloud Access Security Broker (CASB), Zero Trust Network Access (ZTNA) en Firewall-as-a-Service (FWaaS)-functionaliteit.

Functionaliteit

Met de cloudgebaseerde securityfunctionaliteit, op basis van gebruikers-, device- en applicatie-identiteit, kunnen bedrijven vanuit een centrale omgeving security policies beheren, op- en afschalen en de security-perimeter uitbreiden naar ieder endpoint dat zich op het netwerk bevindt. De integratie met de SD-WAN-functionaliteit zorgt er ook voor dat de prestaties voor het netwerkbeheer kunnen worden verbeterd en versimpeld.

De oplossing valt naar de wens van bedrijven aan te passen voor opties als antivirus-, firewall- en anti-malwarebescherming, het effectiever blokkeren van kwaadaardige websites, verbeterde cloud security monitoring en het voorkomen van toegang tot niet-geautoriseerde netwerkbronnen voor hybride werkomgevingen.

Onder de motorkap heeft Secure Connect van GTT als basis het Prisma Access-platform van Palo Alto Networks. Hieraan toegevoegd zijn services voor technische expertise en operationele werkzaamheden. Hiermee wordt Secure Connect van start tot finish opgeleverd, geïmplementeerd en onderhouden. Het EtherVision-platform van GTT geeft gebruikers van Secure Connect verder de beste inzichten en controlemogelijkheden voor het draaien en beheren van de oplossing en het beheer van hun (netwerk)securityomgeving.

Tip: MWC in het teken van Private 5G en Open RAN