Abonneer je gratis op Techzine!

Uit onderzoek van de Franse autoriteiten blijkt dat Google wachtwoorden van e-mailaccounts verzamelde tijdens de opnames voor Street View. Verschillende Europese landen en Amerikaanse staten zijn een onderzoek gestart naar het WiFi-incident.

Dat Google wachtwoorden verzamelde kwam aan het licht nadat de Franse autoriteiten de door Google verschafte informatie onderzocht had.. In mei heeft Google toegegeven dat het ‘per ongeluk’ payload data van open WiFi-netwerken verzamelde met zijn Street View-auto’s. Zo liet Google in een blogpost weten dat het SSID-informatie en MAC-adressen verzamelde om locatiegebaseerde diensten te verbeteren.

Autoriteiten van verschillende Amerikaanse staten hebben nu besloten om samen te werken in de zaak tegen Google. Momenteel is het onderzoek naar nog in volle gang en is het niet duidelijk in hoeverre Google de privacywetten heeft overtreden, en wat de eventuele consequenties hiervan zijn. Meerdere experts waren van mening dat het delen van de verzamelde data met autoriteiten zou leiden tot nog meer schendingen privacy.