Nieuwe afbeeldingen tonen Fluent Design voor instellingenmenu Windows 10

Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens de Windows 10 Fall Creators Update die onlangs zijn introductie maakte was Fluent Design één van de opvallendste features. Microsoft voerde de nieuwe ontwerptaal die het besturingssysteem er als een meer geheel uit laat zien echter nog niet volledig door. Zo was het design nog niet zichtbaar in het instellingenmenu.

Daar komt nu wat verandering in doordat Microsoft-fan Rafeal Rivera een aantal afbeeldingen online plaatste. Het bedrijf zou werken aan een verfijnde user interface voor instellingen. Het gaat om tests waarbij de lay-out voor instellingen aangepast is. Dat ziet er anders uit dan je gewend bent. In bovenstaande afbeelding zie je het effect van het nieuwe ontwerp.

Het menu aan de zijkant bij instellingen zal doorzichtig maar troebel worden. Het zogeheten Acrylic is een belangrijk onderdeel van Fluent Design, waardoor het naar het instellingenmenu brengen als een grote stap gezien kan worden. Eerder was dit ook al terug te zien in een afbeelding voor het startmenu, die eind september verscheen.

Verwachtingen Fluent Design

De techgigant voert Fluent Design geleidelijk door. In de Fall Creators Update is de ontwerptaal bijvoorbeeld zichtbaar bij het gebruik van de rekenmachine, maar het is nog niet erg prominent aanwezig. Het is niet bekend wanneer Fluent Design volledig doorgevoerd zal zijn in Windows 10.

Toch kan er in ieder geval vanuit gegaan worden dat er over ongeveer zes maanden wat meer van Fluent Design te zien is. Microsoft komt namelijk twee keer per jaar met een grote update, en de volgende is Redstone 4. Deze update voor het besturingssysteem belooft groter te worden dan de Fall Creators Update. Hoe het ook zal lopen, hieronder nog een afbeelding van het nieuwe instellingen-ontwerp.