2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe augmented reality (AR) functie in Maps. Met de functie kunnen gebruikers hun apparaat in een bepaalde richting wijzen, waarna de app de richting toont die zij op moeten lopen, meldt Silicon Angle. Er worden dan pijltjes getoond op het beeld op het scherm.

De functie gebruikt vooral GPS om een gebruiker te lokaliseren. De AR-integratie gebruikt vervolgens beelden van Google Street View om de locatie te cross-checken, om accuratere details te bieden. Het geheel biedt een Pokémon Go-achtige ervaring, zonder de Pokémon. De gebruiker wijst de camera in de richting die hij oploopt en Maps AR toont pijltjes in de richting die ze op moeten. Onderin verschijnt een traditionele kaart.

Om risico’s te voorkomen, zegt Google dat de app niet wil dat gebruikers teveel op AR vertrouwen om hun weg te vinden. Wordt de telefoon te lang in AR-modus gehouden, dan verschijnt er een bericht waarin de gebruiker gevraagd wordt om de telefoon niet langer omhoog te houden. Wordt dat genegeerd, dan wordt het scherm donker totdat de telefoon omlaag wordt gehouden.

Positief

David Pierce van The Wall Street Journal was de eerste journalist die een vroege demoversie mocht uitproberen. Hij bleek vooral positief te zijn over de functie. “Een moment nadat de app mij gevonden had, verscheen er een set grote, niet te missen 3D-pijlen op mijn scherm die midden boven de straat hingen”, aldus de journalist in een column.

“De pijlen stuurden me naar rechts, dus daar ging ik heen. Vervolgens verscheen er een rechthoekig blauw bord dat boven de stoep hing: over 249 feet moet ik weer afslaan. Bij de hoek wezen de pijlen opnieuw naar rechts.” Zijn uiteindelijke bestemming werd aangegeven met een “rode pin ter grootte van een telefooncel”. “Het was alsof Maps mijn route op de echte wereld had getekend, terwijl niemand anders hem kon zien.”

De functie wordt nu uitgerold naar Local Guides, die reviews, foto’s en informatie toevoegen aan Maps. Wanneer de functie beschikbaar is voor alle gebruikers, is nog onbekend.