Abonneer je gratis op Techzine!

Mozilla, bekend van Mozilla Firefox, komt nu met een nieuw programma. Het gaat hier om Mozilla Raindrop, het is kort samengevat een alles-in-1 programma voor het ontvangen van bijvoorbeeld e-mails.

Mozilla steekt veel tijd in de wel bekende en populaire internet browser Mozilla Firefox, maar hierdoor is Mozilla Thunderbird vergeten. Thunderbird was een programma dat je kan vergelijken met Windows Live Mail, Outlook en Microsoft Outlook.

Mozilla heeft goed gemerkt dat er veel mensen gebruik zijn gaan maken van e-mail, sms, chatten, twitter, rss en alle andere manieren om informatie te krijgen. Hiervoor heeft Mozilla, Mozilla Raindrop bedacht. Mozilla Raindrop gaat niet met één of andere filter aan de slag die alle spam weg haalt of wat dan ook, nee in Raindrop worden alle berichten gebundeld. Als ze zijn gebundeld kun je ook aangeven wat je belangrijk vindt en wat niet, zodat alles wat onnodig is op de achtergrond legt, zo zou je het wel kunnen bekijken, maar heb je het belangrijkste als eerst op je scherm.

Raindrop is te vergelijken met een webserver, maar dan in het klein. De gebruikers van dit programma hebben een overzichtelijk en makkelijk interface, en dat was ook de bedoeling van Mozilla om het zo overzichtelijk mogelijk te maken.

Of het een succes zal gaan worden is nog maar de vraag. De rss-feeds zijn in Thunderbird ook niet echt fantastisch en wordt nauwelijks gebruikt. Wanneer we Raindrop kunnen verwachten is niet bekend gemaakt.