Abonneer je gratis op Techzine!

Na de aanpak van Microsoft voor alle omgebouwde Xbox-consoles is Infinity Ward bezig geweest met het bannen van cheaters op de PC-versie van Call of Duty: Modern Warfare 2.

Overal zijn cheaters te vinden, zo vind je cheaters op de Xbox, Playstation, Wii en ook op de PC. Sinds dat Call of Duty: Modern Warfare 2 uit is gekomen op de PC, zijn er veel klachten over cheaters. Om dit tegen te gaan maakt Infinity Ward nu gebruik van VAC (een anti-cheat systeem van Steam).

"Deze Steam ban-hamer slaat vandaag neer op ongeveer 2.500 bevestigde MW2 cheaters op de pc", aldus community manager Robert Bowling.

Robert Bowling had al eerder op zijn Twitter een bericht gezet, dat een grote groep cheaters waren verbannen van Call of Duty: Modern Warfare 2. Ondanks dat Infinity Ward had gezegd dat hun IW.net systeem hack-proof was, was dat niet het geval. Zo had een groep hackers het systeem gekraakt. Het gevolg daarvan was dat er veel gamers gingen cheaten. Dit was niet het enige, zo kwamen er ook dedicated servers, waardoor veel spelopties vrij kwamen of veranderd konden worden.