min

Tags in dit artikel

, ,

Disney en socialgamingstartup Playdom verkeren in een vergevorderd stadium van overname.

Dat meldt TechCrunch op basis van meerdere, onafhankelijke bronnen. Volgens enkele bronnen is de deal al gesloten en wordt de overname afgerond, andere bronnen zeggen echter dat er nog geen handtekeningen gezet zijn.

Disney, het grootste media- en entertainmentconglomeraat ter wereld, investeerde eerder al 33 miljoen dollar in Playdom. De ontwikkelaar van games op sociale netwerken zoals Facebook en MySpace is naar schatting ongeveer 345 miljoen dollar waard.

Wat Disney precies van plan is na de mogelijke overname van Playdom is niet bekend. Het is duidelijk dat Disney zichzelf op de kaart wil zetten in het wereldje van de sociale netwerken. Disney beschikt over een exceptioneel scala aan karakters zoals Donald Duck, Mickey Mouse en de vele karakters uit een indrukwekkende lijst van animatiefilms. Naar verwachting zal Disney games ontwikkelen gebaseerd op de wereldberoemde karakters.

Sociale games kunnen in potentie veel omzet genereren. Playdoms grootste concurrent Zynga is momenteel naar schatting meer dan 2 miljard dollar waard.

Eerder deze maand nam Disney overigens al Tapulous over, een ontwikkelaar van apps voor het iPhone- en Android-platform.