Inmiddels is het al even geleden dat de laatste berichten over de rechtszaak van Paul Ceglia tegen Mark Zuckerberg betreffende een aandeel van 84% in Facebook de rondte deden. Inmiddels heeft de rechtszaak een nieuwe wending genomen en moet deze misschien overgeheveld worden naar de rechtszaal van New York.

Althans, dat is wat Paul Ceglia zou willen. Mark Zuckerberg zou namelijk niet in Californië wonen, maar in New York. Daarom zou de CEO van Facebook ook alleen in New York berecht kunnen worden in deze zaak.

De zaak betreft een claim van Ceglia over een aandeel van maar liefst 84% in ’s werelds grootste sociale netwerk. In 2003 zou de man een bedrag hebben geïnvesteerd in het concept dat toen nog ‘The Face Book’ of ‘The Page Book’ heette. Ceglia beweert dat hierbij is afgesproken dat hij een aandeel van 84% zou krijgen. Dat er contracten zijn getekend wordt door de verdedigende partij niet ontkend, maar er zou nooit afgesproken zijn dat Ceglia een aandeel zou krijgen. De man staat overigens ook bekend als fraudeur.

Ceglia beweert echter dat Zuckerberg een inwoner van New York is. Zuckerberg heeft hier vroeger inderdaad gewoond, maar naar gelang Facebook een succes werd, verhuisde hij naar Californië. Of dit verhaal op waarheid berust is moet nu dus uitgezocht worden voordat de rechtszaak kan worden voortgezet.