Abonneer je gratis op Techzine!

Brian Kennish, een medewerker bij Google, heeft een plugin gecreëerd voor de Chrome browser van Google. De plugin, genaamd Facebook Disconnect, maakt het mogelijk om al het verkeer van en naar Facebook te blokkeren.

De plugin is exact het tegenovergestelde van Facebook Connect, die gebruikers toe laat om op andere websites in te loggen en te reageren met hun gegevens van Facebook.

Er zijn al langer problemen rondom de privacy van het sociale netwerk. Facebook wordt iedere keer automatisch op de hoogte gebracht van je bezoek aan een website met Facebook plugins. Doordat dit een probleem was voor verschillende Facebook-gebruikers zou dit één van de redenen zijn waarom Kennish de plugin heeft ontwikkeld. Onlangs bleek dat populaire Facebook applicaties persoonlijke informatie doorspelen aan online adverteerders en bedrijven.

Op de downloadpagina laat Kennish weten dat de plugin is gemaakt uit ontevredenheid en niet door Google is opgedragen om de plugin te maken. Daarnaast vindt Kennish dat Facebook een reputatie heeft als het gaat om het doorgeven van privégegevens aan derden.