Abonneer je gratis op Techzine!

De ontwikkelaars van Facebook werken aan het toepassen van een techniek om gezichten te herkennen. Voor gebruikers is het op deze manier niet langer nodig om zelf gezichten te taggen en te koppelen aan een bepaald Facebook-profiel.

De service gebruikt foto’s die eerder op de site zijn gezet en getagd zijn als referentie, de techniek zal voor nieuwe Facebook-gebruikers dan ook mogelijk niet direct werken.

Facebook maakte bekend dat er per dag meer dan 100 miljoen tags worden toegekend aan foto’s. Met gezichtsherkenning wil het bedrijf dit proces eenvoudiger maken. Uit feedback is volgens Facebook gebleken dat gebruikers foto’s wel willen voorzien van één of meerdere tags, maar dat dit volgens hen te veel tijd in beslag neemt, vooral wanneer het bijvoorbeeld meerdere foto’s met dezelfde mensen betreft. In dit geval moet per foto nog altijd een tag worden toegekend, een tijdsintensief proces.

De manier van taggen zal als volgt verlopen; gebruikers plaatsen foto’s en Facebook zal de foto’s van dezelfde persoon bij elkaar plaatsen en een naam suggereren.

Qua privacy zal dit sommigen natuurlijk niet zinnen. Facebook biedt gebruikers de optie om niet automatisch getagd te kunnen worden, de voormalige handmatige manier blijft echter wel toe te passen op deze mensen. Die tags kunnen overigens wel verwijderd worden.

De nieuwe functie wordt de komende weken uitgerold in de Verenigde Staten, wanneer deze optie ook naar Nederland komt is nog niet bekend.