Het dagelijks gebruik van de mobiele Facebook applicatie voor Android is sinds deze maand voor het eerst hoger dan het dagelijks gebruik van de iPhone-app van Facebook.

Facebook hanteert de tegenovergestelde strategie van veel andere bedrijven. Veel bedrijven kiezen ervoor om eerst een iPhone-app uit te brengen en later te volgen met een Android-app, die soms heeft moeten inboeten op functionaliteit. Bij Facebook is het net andersom, het sociale netwerk kwam in september 2009 als eerste met een Android-app en een jaar later pas met een iPhone-app.

Op dit moment geniet de ontwikkeling van de Android-app nog steeds de voorkeur bij Facebook, aangezien die op dit moment meer functionaliteiten bevat dan de iPhone-app. Zo is de nieuwe timeline feature al wel op Android beschikbaar maar niet op de iPhone.

Dit zou dan ook de reden kunnen zijn dat het dagelijks gebruik van de Facebook app op Android hoger ligt dan op de iPhone. Volgens de cijfers van Appdata heeft de Facebook-app voor de iPhone dagelijks 57,6 miljoen actieve gebruikers en de Android-versie 58,8 miljoen actieve gebruikers.