Abonneer je gratis op Techzine!

De applicatie Instagram geniet momenteel een wereldwijd gebruikersbestand van 27 miljoen mensen. Dit maakte de makers van de foto-applicatie bekend tijdens het South by South West-festival.

Dit festival wordt van 9 tot 18 maart gehouden in het Amerikaanse Austin. Op dit festival maakte de makers van de applicatie voor de iPhone bekend dat zij momenteel 27 miljoen gebruikers hebben. De Instragram-applicatie geniet momenteel een erg grote populariteit. In december 2011 bleef de teller namelijk nog hangen op 15 miljoen gebruikers. De populariteit gaat zelfs zo ver dat het campagneteam van President Obama deze zelfs gebruikt.

Met de applicatie kan een gebruiker foto’s maken die door middel van verschillende filters lijken op afbeeldingen uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Wanneer een gebruiker een foto vastlegt wordt de afbeelding direct online opgeslagen waardoor het delen via sociale media een stuk makkelijker is. De explosieve groei is mede te danken aan Apple. Deze riep de applicatie uit tot "App van het jaar". De Android-versie van de applicatie moet zeer binnenkort beschikbaar komen.