min

Tags in dit artikel

, ,

Game ontwikkelaar Rovio lanceert een nieuwe game in de Angry Birds-reeks: Angry Birds Friends. Deze app, die vanaf nu te spelen is via Facebook, biedt gamers de mogelijkheid om tegen elkaar te spelen in een toernooi.

Rovio zal bij Angry Birds Friends wekelijks nieuwe toernooien en levels introduceren. Vrienden kunnen het onderling tegen elkaar opnemen om te kijken wie de beste varkensslachter is. Iedere week lanceert Rovio een nieuw toernooi dat bestaat uit vier levels. Gamers hebben tot zondag de tijd om het toernooi te spelen en een zo hoog mogelijke score te behalen. Degene met de hoogste score behaalt de gouden bokaal en deelt deze zege met zijn Facebookvrienden.

Ook kunnen gamers nog meer verschillende power-ups verdienen. Daar komen de gewonnen trophies om de hoek kijken. Als je een gouden beker weet te winnen in het toernooi, kun je drie power-up bundels verdienen. Bij een zilveren beker krijgt de gamer 2 power-up bundels als beloning en bij een bronzen bokaal één bundel. Daarnaast krijgen gamers een power-up voor ieder toernooilevel dat ze spelen.

Het succes van Rovio lijkt niet op te kunnen. Onlangs wist de game ontwikkelaar te melden dat er het afgelopen jaar 648 miljoen exemplaren van Angry Birds zijn gedownload. Angry Birds Space, het spel dat Rovio in maart lanceerde, is inmiddels al meer dan 50 miljoen keer gedownload. Alles bij elkaar opgeteld zijn de Angry Birds-spellen meer dan één miljard keer gedownload.