Abonneer je gratis op Techzine!

In april kondigde AOL aan dat het 800 van zijn patenten aan Microsoft wilde verkopen. Gisteren heeft het bedrijf aangekondigd dat de deal is voltooid en dat Microsoft 1 miljard dollar heeft neergelegd voor de rechten op deze pantenten.

AOL heeft laten weten dat het Microsofts geld gaat gebruiken om zijn aandeelhouders terug te betalen. Aan het einde van de maand laat het hier meer over weten. Hoewel het bedrijf nu 800 patenten heeft verkocht, behoudt het wel een licentie op deze verkochte patenten en heeft het nog 300 andere patenten in huis die betrekking hebben op adverteren, zoeken, het genereren en beheren van inhoud, sociale netwerken, mapping, multimedia/streaming en beveiliging.

Hoewel het niet in het persbericht staat, is het mogelijk dat bij deze patentverkoop van AOL ook alle patenten van de Netscape-browser aan Microsoft zijn verkocht. AOL heeft een jaar geleden deze patenten in handen gekregen. Het trademark van Netscape ligt wel nog steeds bij AOL.

Microsoft heeft inmiddels al aangekondigd dat het 650 van de net 800 gekochte patenten aan Facebook gaat verkopen voor 550 miljoen dollar. De overige patenten zullen in beheer blijven van de softwaregigant.