Werknemers van Facebook worden gedwongen om smartphones te gebruiken met daarop het Android-besturingssysteem van concurrent Google. Werknemers zouden op deze manier ervaring opdoen met de Android-applicatie van het sociale netwerk.

De applicatie zou volgens Facebook dramatisch slecht zijn. Door haar werknemers te dwingen tot het gebruik van Android-smartphones, probeert het sociale netwerk de ontwikkeling van een betere versie af te dwingen. Werknemers zouden dan namelijk zelf ervaren hoe slecht de applicatie is en zelf te weten komen wat er verbeterd dient moeten worden.

Facebook is van mening dat de applicatie voor het iOS-besturingssysteem van Apple vele malen beter is dan die van concurrent Google. Facebook lijkt er van overtuigd dat het gedwongen gebruik van Android de enige manier is waarop het verschil rechtgetrokken kan worden. Mark Zuckerberg zou daarop volgens bronnen haar werknemers op hebben gedragen de producten van Apple te lozen en deze te vervangen voor Android-toestellen. Of de CEO van Facebook zelf ook overgestapt is op een Android-toestel, is onbekend.

Facebook bracht vorige week een sterk verbeterde applicatie uit voor iOS, waarbij alle HTML5-code werd vervangen voor Objective-C. De applicatie is daardoor volledig native en draait stukken sneller dan voorheen.