Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een nieuwe uitbreiding voor Bing geïntroduceerd. Deze uitbreiding stelt je in staat om foto’s van je vrienden op Facebook te doorzoeken. Deze nieuwe uitbreiding van Microsoft ligt in de lijn van Bings herontwerp dat het bedrijf eerder dit jaar doorvoerde.

De uitbreiding stelt gebruikers in staat om vanaf Bing foto’s van vrienden te zoeken. Eventueel is het ook mogelijk om vanaf Bing een reactie op die foto te geven. Voorheen als je een foto gevonden had, werd je bij het aanklikken van de link bij die foto naar Facebook doorverwezen. De ervaring bij het gebruiken van Bing lijkt erg op die van Facebook zelf. De standaard fotopagina met updates en reacties van je Facebookvrienden staan rechts in het scherm, de uitvergrote foto wordt links weergegeven.

Bing en Facebook onderhouden al langer een warme relatie. Microsoft heeft erg zijn best gedaan om deze samenwerking goed aan te geven in de social sidebar van Bing. Google heeft namelijk geen toegang tot de gegevens waar Bing dus wel over beschikt en daar plukt Microsoft nu de vruchten van.

Terwijl Bing wel een landingpage heeft voor de nieuwe zoekfunctie, zal er geen link naartoe zijn vanuit Bing zelf. Een woordvoerder van Microsoft legt uit dat ze verwachten dat de meeste mensen toch de zoekmachine vanaf de sidebar zullen bedienen.

Er worden door Facebook-gebruikers dagelijks ruim 300 miljoen foto’s geupload. Het bekijken van foto’s is een van de populairste activiteiten op Facebook, aldus Ian Lin, manager bij het Bing Social Team. Bing zal de privacyinstellingen van Facebook-accounts respecteren door alleen foto’s te delen die zichtbaar zijn gemaakt door de gebruikers zelf. Je foto’s zullen dus nooit publiekelijk tentoongesteld worden.