Morgen zal Facebook een persconferentie afwerken waarin naar verwachting een nieuwe News Feed uit de doeken wordt gedaan. Onderdeel van die feed zal zijn dat gebruikers nieuwe manieren krijgen om deze naar wens te filteren. Zo komen er naar verwachting bijvoorbeeld feeds voor foto’s en muziek.

Morgen zal het allemaal duidelijk worden gemaakt door Facebook zelf, maar voor die tijd nemen ingevoerde bronnen alvast een voorschotje op de plannen van het sociale netwerk. Naast nieuwe manieren om content te filteren, zal de dienst ook ondersteuning krijgen voor grotere foto’s en grafische advertenties die in de Feeds worden verwerkt.

Facebook komt met nieuwe manieren om de Feed te filteren om de informatiejunkies tegemoet te komen. Veel mensen zullen het beeld herkennen dat ze door de News Feed scrollen totdat ze op het laatst gelezen bericht uit de vorige sessie stuiten. Vanaf morgen zal Facebook daarom iets anders aanbieden, waardoor we (nog) meer tijd in het netwerk zullen steken.

De News Feed is sinds 2006 inhoudelijk hetzelfde gebleven. Er zijn functies aan toegevoegd, maar de essentie blijft hetzelfde. Het is een kolom met links de profielfoto van je vrienden en rechts daarvan een status update of recente activiteit. De updates kunnen gesorteerd worden op chronische volgorde of op de meest populaire updates.

Morgen weten we meer.