1 min

Volgens New York Times kunnen we binnenkort ondersteuning voor hashtags verwachten op Facebook. Veel gebruikers maken vaak voor de grap al gebruik van hashtags op Facebook, al heeft dat weinig zin op ’s werelds sociale netwerk.

Hashtags genieten een grote populariteit op Twitter, waar de zoekwoorden wel functioneel zijn. Door op een hashtag zoals #Vaticaan in een bericht te klikken, kunnen andere berichten met die hashtag ingekeken worden. Het is een handige manier om op de hoogte te blijven van allerlei gebeurtenissen.

Op Facebook zouden hashtags eenzelfde werking kunnen krijgen. Facebook kondigde vorige week een nieuw uiterlijk voor de website aan, waardoor de site meer als een persoonlijke nieuwsbrenger moet functioneren. De komst van hashtags zou hier in grote mate aan kunnen bijdragen.

Door de toevoeging van hashtags zal Facebook een van de speerpunten van Twitter aanvallen. Daarvoor moet het netwerk echter wel openbaarder worden gemaakt, veelal is het zo dat status updates van onbekenden niet ingekeken kunnen worden. Dat kan wel als zij een update publiekelijk maken. Dat brengt natuurlijk ook privacy-zorgen met zich mee.