‘Microsoft gaat investeren in Foursquare’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens Bloomberg overweegt Microsoft een investering in Foursquare. De locatiedienst heeft openlijk aangegeven dat het een investering van een groot technologiebedrijf wel ziet zitten en daar heeft Microsoft naar verluidt wel oren naar.

Microsoft en andere grote technologiebedrijven zouden volgens Bloomberg interesse hebben in een aandeel in Foursquare middels een strategische investering in het bedrijf. Volgens Bloomberg zijn de onderhandelingen tussen Foursquare en Microsoft al in een vergevorderd stadium, maar een deal is nog niet beklonken.

Naar verluidt valt er nog veel winst te boeken voor Foursquare. Het bedrijf begon eerder dit jaar met het tonen van reclame vermomd als coupons voor locaties waar wordt ingecheckt door gebruikers. Met dat systeem boekt Foursquare naar verluidt veel succes.

Foursquare en Microsoft hebben niet gereageerd op de berichtgeving. Dit soort investeringen zijn Microsoft overigens niet ongewoon: het bedrijf investeerde in 2007 240 miljoen dollar in Facebook voor een aandeel van 1,6 procent in het bedrijf. Die investering heeft Microsoft nu miljarden opgeleverd.