Twitter stuurt massamelding van reset wachtwoorden

Abonneer je gratis op Techzine!

Vele gebruikers van de microblogdienst Twitter hebben deze week een e-mail ontvangen met daarin de melding dat hun wachtwoord opnieuw is ingesteld. Volgens Twitter zijn deze mails verzonden door een fout in de systemen die mogelijk door een partner is veroorzaakt.

"Twitter heeft reden om aan te nemen dat de veiligheid van je account in het geding is dankzij een website of dienst die niet aan Twitter is gelieerd. We hebben daarom je wachtwoord opnieuw ingesteld," zo luidt de mail die gebruikers ontvangen.

De oorzaak van de massale melding is volgens een woordvoerder te herleiden naar een fout in de systemen. De microblogdienst biedt dan ook excuses aan voor de problemen die gebruikers hierdoor oplopen. Het is niet bekend hoeveel gebruikers zijn getroffen door de onnodige reset.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Twitter onnodig wachtwoorden opnieuw instelt. Eind 2012 deed zich een soortgelijk incident voor. Toen was Twitter wel degelijk gehackt, maar werden veel meer wachtwoorden dan nodig was opnieuw ingesteld, dat meldt CNET.