Facebook heeft bekendgemaakt dat Android-gebruikers zich kunnen aansluiten bij een bètatest van de Messenger-applicatie van het bedrijf. Door een speciale applicatie te downloaden kunnen geïnteresseerden gebruikmaken van de ontwikkelversie van Facebook Messenger. Facebook lanceerde zo’n programma eerder al voor de normale Android-applicatie van het sociale netwerk.

Met de opening van een bèta-kanaal wil Facebook extra input van gebruikers ontvangen. Het programma is in het leven geroepen om actieve gebruikers de kans te geven om mee te zoeken naar bugs in Messenger, voordat de definitieve versie wordt uitgerold.

Geïnteresseerde gebruikers offeren zichzelf op en zullen ongetwijfeld een minder vloeiende ervaring hebben, maar kunnen wel meehelpen bij de ontwikkeling van Messenger. Daarbij kunnen zij niet-gelanceerde functies uitproberen.

Om deel te nemen aan de test moeten gebruikers zich inschrijven in een speciale Google Group. Vervolgens moet in Google Play worden aangegeven dat je een tester wilt worden, om vervolgens de update te downloaden. Door automatische updates in te schakelen wordt de app meermaals per week geüpdatet.