Facebook toont berichten van nieuwe gebruikers alleen nog aan vrienden

Abonneer je gratis op Techzine!

Als je een nieuw bericht op Facebook plaatst dan wordt deze standaard publiekelijk gedeeld, met iedereen dus. Dit is al jaren de standaardinstelling van Facebook, maar die is nu aangepast. Nieuwe gebruikers delen hun berichten en foto’s straks alleen nog met hun vrienden. Voor bestaande gebruikers verandert er niets, die moeten zelf hun privacy-instellingen wijzigen.

Facebook heeft besloten dat nieuwe gebruikers standaard niet meer alles automatisch delen met iedereen, maar alleen nog met hun vrienden. Het bedrijf komt terug op een privacy-instelling waar veel gebruikers al over zijn gevallen in het verleden. Wel blijft het uiteraard mogelijk om de instellingen aan te passen en deze strenger of minder streng in te stellen. Zo kan je er ook voor kiezen om groepen te maken en berichten bijvoorbeeld alleen met de groep familie of de groep collega’s te delen.


Bij bestaande gebruikers gaat Facebook niet aan de instellingen morrelen, zij krijgen binnenkort alleen een melding in beeld dat het verstandig is om ook eens de privacy-instellingen van het sociale netwerk na te lopen en eventueel wat instellingen aan te passen. Facebook noemt dit een zogenaamde "Privacy checkup".

Ook zullen de website en de mobiele apps een update krijgen, waarmee het makkelijker wordt om te selecteren met wie je een bericht wilt delen.