Facebook had vanmorgen een storing, gebruikers in paniek

Abonneer je gratis op Techzine!

Vanmorgen had Facebook te kampen met een storing waardoor het sociale netwerk ongeveer 30 minuten niet bereikbaar was. Zowel de website als de mobiele applicaties werkten niet. Op Twitter reageerde gebruikers soms geschrokken terwijl andere de boel overdreven door te stellen dat de wereld vergaat.

Hoewel een storing op internet niet ongebruikelijk is, heeft Facebook over het algemeen maar heel weinig te kampen met storingen. Het bedrijf heeft de dienstverlening over het algemeen goed op orde. De storing van vandaag was dan ook de grootste in vier jaar tijd. In 2010 had het sociale netwerk ook te kampen met een storing, deze duurde toen 2,5 uur. De storing vanmorgen begon om iets voor 10:00 en om 10:25 was de storing alweer verholpen.

Aangezien Facebook maar liefst 1,2 miljard gebruikers heeft is een storing direct merkbaar en wordt er ook meteen over gesproken. Zeker op het andere sociale netwerk, Twitter.

Facebook heeft nog geen verklaring uitgegeven omtrent de oorzaak van de storing en wat er precies aan de hand was. Of het bedrijf dat nog gaat doen is onduidelijk.