Een investeerder heeft Twitter aangeklaagd om het maken van “foutieve en misleidende statements”. Als gevolg daarvan groeiden de aandelen van het bedrijf in waarde, zonder dat daar aanleiding voor was. De uitspraken werden gedaan door voormalig CEO Dick Costolo en CFO Anthony Noto.

De gewraakte uitspraken werden gedaan toen Twitter in februari 2015 meldde dat zich in het vierde kwartaal van 2014 vier miljoen nieuwe gebruikers hadden geregistreerd. Dat was stukken lager dan verwacht werd, maar daarop bracht Twitter berichten naar buiten waaruit bleek dat het bedrijf uit ging van extra groei in de rest van 2015.

Het gevolg daarvan was dat de aandelen flink in waarde stegen, inmiddels zijn ze weer zo’n zestig procent in waarde gedaald, bovenal door het uitblijven van die voorspelde groei van het aantal gebruikers. Op dit moment staan de aandelen meer dan 60 procent lager dan direct nadat de uitspraken in februari 2015 gedaan werden.

Het is onduidelijk of de aanklager echt een kans maakt om te winnen. Er wordt wel onder meer verwezen naar een Amerikaanse wet uit de jaren dertig, waarin staat dat bedrijven hun investeerders niet mogen misleiden door gebrekkige informatie te presenteren.