Ook Twitter werkt aan virtual reality

Abonneer je gratis op Techzine!

Nu een mogelijke overname door een ander bedrijf van de baan lijkt, is het voor Twitter van groot belang om snel met nieuwe functies te komen voor zijn sociale netwerk. Anders lopen er nog meer gebruikers weg en is het maar de vraag of het bedrijf weer winstgevend kan worden. Er is nu iets meer bekend over die nieuwe functies: Twitter zou nu ook werken aan virtual reality.

Het bedrijf heeft AngelHack oprichter Gregory Gopman ingehuurd om een virtual reality functie te ontwikkelen voor het sociale netwerk. Dit meldt het Amerikaanse vakblad van de filmindustrie, Variety. Gopman is eerder deze maand al van start gegaan als VR Program Manager bij Twitter en werkt daar naar het schijnt aan 360-graden video’s.

Die video’s passen goed bij een ander plan van Twitter, namelijk om live video’s te gaan streamen. Daartoe sloot het afgelopen juni nog deals met Samsung en de NBA. Om 360-graden video’s van het veld te kunnen bekijken, moeten gebruikers nog naar de site van Samsung surfen, maar de bedoeling is dus om te zorgen dat dit in de toekomst niet meer nodig is.

Het bedrijf stelt voor de realisering van dat doel steeds meer mensen aan. Zo huurde het eind juni nog voormalig Apple-ontwerper Alessandro Sabatelli in als directeur van de augmented en virtual reality tak. Ontwikkelaars werken nu onder Sabatelli en Gopman aan de “volgende generatie van live productervaringen”, zegt Twitter hierover.

Voor het lanceren van virtual reality kan Twitter handig gebruik maken van Periscope. Dat bedrijf, waar het al eigenaar van is, kan live video’s streamen en is al gekoppeld aan het sociale netwerk. Naar verluidt komen deze nieuwe functies snel naar het netwerk.