Ruckus introduceert nieuw access point voor hospitalitysector

Abonneer je gratis op Techzine!

Ruckus heeft vandaag een nieuw access point (AP) onthuld. Het biedt hotelgasten naar eigen zeggen snel en betrouwbaar WiFi door het gebruik van de nieuwste 802.11ac Wave 2 technologie. De Ruckus H320 wordt verder in de markt gezet als een all-in-one AP en switch.

De belangrijkste innovatie van de AP is dat hoteleigenaren zowat elk apparaat op het netwerk kunnen aansluiten, zonder dat ze daarvoor losse bekabeling nodig hebben. De H320 AP is ontworpen voor gebruik in iedere hotelkamer en Ruckus claimt dankzij QoS ook een verbinding van hoge kwaliteit.

Ted Watson, vice president global hospitality and multi-dwelling unit solutions van Ruckus zegt hiermee in te spelen op de verwachtingen van moderne reizigers. Zij “verwachten betrouwbaar en goed presterende WiFi dat meerdere apparaten ondersteunt, die allemaal vol staan met bandbreedte verslindende apps.” Hiermee kunnen hotels aan de hoge verwachtingen voldoen.

De H320 AP en de switch maken gebruik van de 802.11ac Wave 2-technologie, de best presterende WiFi standaard van het moment. Er zijn twee gigabit netwerkpoorten aangebracht. De switch maakt het mogelijk om ook andere IP-apparatuur in de ruimte aan te sluiten, bijvoorbeels IP-TV, VoIP telefoons en IP-camera’s.

De H320 AP is een aanvulling op het portfolio en is volgens Ruckus een goedkoper alternatief voor de voor IoT geschikte H510 AP en de DOCSIS-geschikte C110 AP en switch voor gebruik in hotels waar alleen coaxkabel beschikbaar is. De Ruckus H320 AP is in augustus verkrijgbaar.