Box heeft de algemene beschikbaarheid van het zogeheten Box using Azure bekendgemaakt. De dienst combineert Box’ contentmanagement features met Microsofts cloudopslag. De focus ligt daarbij op gebruikers helpen hun enterprise content te beheren met Office 365 en Software as a Service-apps.

Organisaties zullen in staat zijn om Box’ contentmanagementdiensten toe te voegen voor het aanpassen van apps. Dat Box en Microsoft plannen hadden om de dienst te lanceren, werd duidelijk tijdens de Box conferentie in oktober. Tijdens BoxWorks werden er allerlei aankondigingen gedaan, waarvan je de belangrijkste terugvindt in ons bericht.

Box somt de toepassingen die ontstaan wegens de samenwerking op met drie punten. Eén daarvan is het vereenvoudigen van samenwerkende processen over het gehele bedrijf tussen medewerkers en belanghebbenden. Ook het veilig beheren van content voor bedrijven wordt daarbij benoemd. Het gaat om 1400 apps, waaronder Office 365-apps.

Er komen ook Box cloudcontentmanagement-mogelijkheden naar eigen applicaties die nieuwe digitale content ervaringen moeten leveren. Zakelijke processen voor werknemers, klanten en partners moeten gestroomlijnd worden. Volgens Box gebruiken duizenden bedrijven Box met Microsoft Office 365 al, waaronder Microsoft Teams. De integratie met Azure moet voor de klanten een stap vooruit zijn.

Toekomst

Daarnaast omschrijft Box al een voorproefje van wat de samenwerking nog meer op gaat leveren. Box-content wordt de komende maanden voorzien van intelligente mogelijkheden van Microsoft Cognitive Services, waardoor klanten content automatisch kunnen identificeren en categoriseren. Ook moet dit workflows en taken in gang zetten en content zichtbaarder maken voor klanten.

Bij het gebruikmaken van Box using Azure is er de mogelijkheid om add-on pakketten te gebruiken. Daarbij valt te denken aan informatiebeheer waarbij er aan alle security behoeftes en compliance standaarden van de organisatie voldaan wordt. Een andere mogelijkheid is workflow automatisering voor het stroomlijnen van zakelijke processen.

Voorlopig is Box using Azure beschikbaar in de datacenters van de Verenigde Staten. Tijdens de presentatie bleek er wel ambitie om voor verdere ondersteuning te gaan.