Abonneer je gratis op Techzine!

Op ZDNet.nl is te lezen dat Microsoft niet meer wilt hebben dat werknemers via het Peer-to-Peer (p2p) netwerk muziek bestanden met elkaar uitwisselen. Het bedrijf stuurde daarom ook een emailtje naar al hun 50.000 werknemers om ze te waarschuwen voor de problemen die peer-to-peer netwerken kunnen veroorzaken.

De P2P-netwerken worden over het algemeen gebruikt om mp3-bestanden of andere bestandssoorten te ruilen. Met behulp van programma’s als Kazaa, Grokster of Morpheus kan op dat soort netwerken gezocht worden naar verschillende bestanden

In de e-mail aan de werknemers leggen Will Poole, vice-president van de Windows Media divisie; Brad Smith, algemeen adviseur; en Rick Devenuti, informatiedirecteur, de subtiele positie van het bedrijf uit ten opzichte van P2P-netwerk. Want hoewel Microsoft ook P2P-technologie ontwikkelt, zegt het bedrijf net zoals muzieklabels en filmstudio’s afhankelijk te zijn van intellectuele eigendommen. Het wil daarom zeker weten dat "onze medewerkers de P2P technologie toepasselijk en veilig ontwikkelen en gebruiken", schrijven de drie in de e-mail.