Abonneer je gratis op Techzine!

Het invoeren van gegevens via de minuscule toetsen van een PDA of een mobiele telefoon is waarlijk geen genoegen. Aan dit probleem wil Canesta Inc. een einde maken met haar virtuele toetsenbord.

Met behulp van een nieuw ontwikkelde technologie wordt een toetsenbord op het bureau of een ander oppervlak geprojecteerd. Tijdens het typen op dit virtuele toetsenbord registreert een sensor de bewegingen en verstuurt de daarbij horende toetsaanslagen naar de PDA of gsm.

Volgens Senior Vice President Joep van Beurden werkt het in 1999 opgerichte Canesta Inc. al met drie producenten van handhelds samen aan de ontwikkeling van het toetsenbord en zal de eerste versie begin 2003 klaar zijn voor marktintroductie.

Of het virtuele toetsenbord een echt succes zal worden valt nog te bezien. Veel gsm’s en PDA’s worden gebruikt in een omgeving waar het niet gemakkelijk is om een dergelijk virtueel toetsenbord te projecteren. Daarbij ziet het ook niet echt "cool" uit wanneer je als zakenman ergens op een muur staat te typen.