Abonneer je gratis op Techzine!

Mobiele games gaan een gouden toekomst tegemoet. Althans volgens onderzoeksbureau Alexander Resources. Volgens een rapport van dit bureau kunnen de mobiele games in combinatie met snelle netwerken (GPRS / UMTS) rekenen op een enorme populairiteit.

Er staat volgens Alexander Resources veel op het spel. Bij een goede aanpak zijn de kansen en mogelijkheden enorm. Wanneer de introductie van mobiel gamen een fiasco wordt zullen zowel de consumenten als investeerders huiverig staan tegenover nieuwe diensten.

Het onderzoeksbureau adviseert operators om speciale gaming telefoons op de markt te brengen samen met speciale games abonnementen.

Op dit moment staat mobiel gaming nog in de kinderschoenen. Gelukkig zijn al wel de eerste telefoons met Java ondersteuning te koop (o.a. Siemens M50 / MT50, Nokia 3410 / 7650).

Dankzij de Java ondersteuning kun je zelf software op je telefoon installeren. Dus ook games. O2 komt binnenkort met een betaaldienst voor games. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om gratis games te installeren.