1 min

Tags in dit artikel

Er word gewaarschuwd voor een nieuwe worm, die zichzelf verspreid via e-mail. De met het virus geïnfecteerde e-mail, zal een bijlage bevatten met een bestandje genaamd "ILLeGal.exe". Run dit bestand niet. Als het bestand word uitgevoerd, dan kan de worm met zijn kwade werkzaamheden beginnen. Om narigheid te voorkomen kan je het beste het hele mailtje zo snel mogelijk te verwijderen.

Het virus is geschreven in Visual Basic 5.0, de worm is 54.514 bytes groot en ingepakt met UPX. De worm plaatst bepaalde regels in Register van Windows om er zo zeker van te zijn dat bij elke start van Windows ook de worm meegestart wordt Dit is echter nog niet alles. De worm maakt ook zelf een paar bestanden aan op de pc. Dit zijn: Mplayer.exe, iLLeGal.exe (die de code van de worm bevat), Mmails.dll (die alle E-mail-adressen op de geïnfecteerde computer bevat) en SMTP.ocx. SMTP.ocx word gebruikt door de worm, om buiten Outlook en Outlook express om geïnfecteerde e-mailberichten te versturen. Zo verspreid het virus zich over het internet.

Het doel van het virus is, na activatie, zichzelf zo veel mogelijk door sturen naar andere pc’s en alle bestanden op de schijven te wissen.